Reuse Trading legt een solide basis voor groei

Reuse Trading is een sterk groeiende speler in de trading sector en omarmt digitale transformatie om deze groei verder te zetten. Deze organisatie is organisch gegroeid en werkt met verouderde systemen. Zij zijn nu op zoek naar oplossingen om hun operationele efficiëntie te verbeteren. Ook willen zij meer data gedreven werken. En zijn ze nieuwsgierig naar nieuwe digitale trends in de markt. Kortom, zij willen een solide basis leggen voor toekomstige groei.

Dienst
Onderzoek ERP

Sector
Trading

Klant
Reuse Trading

Reuse Trading

De uitdaging

Reuse Trading wordt in haar huidige digitale organisatie met meerdere uitdagingen geconfronteerd. Allereerst ervaren ze een gebrek aan integratie en centralisatie van data binnen hun huidige systemen. Dit resulteert in operationele inefficiëntie, zoals dubbele data-invoer en gebrek aan real-time inzicht.

Hoewel de medewerkers zelf de behoefte aan betere systemen inzien, blijft de introductie van nieuwe tehnologieën een potentieel risico. Verandering brengt onvermijdelijk aanpassingen met zich mee. Er is momenteel wel geen expliciete weerstand; toch willen zij zorgvuldig omgaan met deze transitie. Zo willen ze een mogelijke verstoring van hun dagelijkse operationele taken tot een minimum te beperken.

Een andere belangrijke uitdaging is de behoefte aan een toekomstgerichte oplossing. Het is cruciaal om een technologische oplossing te vinden die niet alleen de huidige uitdagingen van het bedrijf oplost, maar ook flexibel genoeg is om in toekomstige behoeften te voorzien en integratie mogelijk te maken.

Onze aanpak

Wij baseren onze aanpak op vier essentiële pijlers: strategie, mensen, kennis en processen. Via deze pijlers kunnen we een digitale transformatie op een holistische manier benaderen en elk aspect van de organisatie onder de loep nemen.

Strategie

Na een grondige analyse van de huidige situatie en de behoeften van Reuse Trading, werken we een heldere digitale strategie uit. We definiëren de toekomstige richting van het bedrijf wat technologie en digitalisering betreft. Daarbij overwegen we verschillende opties, waaronder het implementeren van een ERP-systeem of het bouwen van een op maat gemaakt softwareplatform.

Mensen

We erkennen dat verandering van technologie en processen een directe impact heeft op de mensen binnen de organisatie. Onze benadering omvat daarom aanzienlijke aandacht voor change management. We betrekken de eindgebruikers bij elke stap van het proces, houden rekening met hun behoeften en zorgen ervoor dat ze de juiste training en ondersteuning krijgen om zich in te werken in de nieuwe systemen en processen.

“Digitale Strategen ondersteunt ons met het kiezen van de juiste oplossingen voor onze digitale uitdagingen”

– Bart van Berchem (CFO)

Kennis

Met diepgaande ervaring in moderne technologieën, ontwikkelen we oplossingen die passen bij de specifieke behoeften van Reuse Trading. Of het nu gaat om het implementeren van een ERP-systeem of het bouwen van een op maat gemaakt platform, we zorgen ervoor dat de technologie de bedrijfsprocessen ondersteunt en verbetert.

Processen

We bestuderen de huidige bedrijfsprocessen zorgvuldig. Zo identificeren we inefficiëntie en vinden we manieren om deze te verbeteren. De nieuwe digitale oplossing wordt ontworpen om deze verbeterde processen te ondersteunen. Dit zal leiden tot een verhoogde operationele efficiëntie.

Deze gecombineerde benadering zorgt ervoor dat onze digitale transformatieprojecten succesvol zijn en reële waarde opleveren voor onze klanten.

Verschillende mogelijkheden onderzoeken

We onderzoeken twee potentiële pistes voor de digitale oplossing bij Reuse Trading. Een eerste optie is de implementatie van een ERP-pakket: een krachtig en geavanceerd systeem dat helpt met de centralisatie en integratie van data. We onderzoeken in hoeverre dit systeem openstaat voor toekomstige integraties, schaalbaarheid en ROI. En vooral hoe we dit kunnen integreren met hun bestaande systemen.

Een tweede optie is het ontwerpen van een op maat gemaakte softwareoplossing. Dan bouwen we een open platform dat niet alleen de data centraliseert, maar ook verschillende componenten erop inplugt. Deze oplossing geeft Reuse Trading de volledige controle over hun informatiestromen. Bovendien maakt dit platform integraties met bestaande en toekomstige systemen mogelijk.

Volgende stappen

Momenteel zitten we bij Reuse Trading in de ontwerpfase van dit uitdagende project. We stellen de technische vereisten vast, identificeren de voor- en nadelen van elke oplossing en ontwerpen een gedetailleerde implementatieroadmap. Bovendien zijn we proactief bezig met het betrekken van de eindgebruikers om zo de acceptatiegraad te verhogen.

Deze case toont aan hoe methodisch en flexibel wij onze klanten helpen in hun digitale transformatieproces. Door hun specifieke behoeften en uitdagingen te identificeren, de juiste technologische oplossingen te zoeken en een nauwe samenwerking met de klant te handhaven, realiseren we een aanzienlijke verbetering van hun operationele efficiëntie. Zo leggen zij een sterke basis voor toekomstige groei en versterken zij hun concurrentiepositie.

digitale strategie

Benieuwd naar de sleutel tot jouw succesvolle digitale transformatie?

Wij begeleiden en adviseren je graag. Neem contact met ons op!

Share this post

Deze vind je misschien ook interessant

Atelier Souffriau verwerft digitale inzichten
KennisProcesStrategie

Atelier Souffriau verwerft inzichten door onderzoek

Atelier Souffriau wil de pure ambacht en smaak van vroeger terug in de beenhouwerij en de traiteurdienst brengen. Uitstekende kwaliteit en uitmuntende dienstverlening kenmerken hen.

Lees meer
MensenProces

Trader wil marktpositie versterken door digitalisatie

Deze klant specialiseert zich in de handel van plantaardige grondstoffen en heeft zich door de jaren heen stevig gevestigd in zowel lokale als internationale markten. Een opmerkelijke strategie die de organisatie hanteert, is hun focus op digitalisatie.

Lees meer

Onze missie? Jouw digitale toekomst!

Vanuit Digitale Strategen willen wij organisaties helpen om positief naar digitalisering te kijken. Wij hangen bij jouw werknemers een positieve sfeer op rond innovatie en automatisering. Zodat zij enthousiast mee in dit co-creatie verhaal stappen.

strategie en projecten