Strategie

Een digitale strategie is meer dan enkel software bouwen

Digitale transformatie is de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Maar het definiëren en implementeren van een heldere digitale strategie is vaak een uitdaging. Bij Digitale Strategen begrijpen we dat organisaties een duidelijk plan nodig hebben om het maximale uit hun digitale processen te halen. Onze mensen staan klaar om jou te begeleiden bij elke stap van je digitale strategie. 

Digitale Strategen

Waarom is digitale strategie zo belangrijk?

Volgens Gartner is 89% van de Board Directors het erover eens dat je digitalisering moet meenemen in je groeistrategie. Echter slechts 35% hiervan heeft z’n doelstellingen bereikt of zijn zelfs nog op weg.

Er is behoefte aan een digitale strategie en volgens het onderzoek is de CEO de persoon bij uitstek om deze strategie te voorzien. Het uitwerken van zo’n strategie is echter iets waar ook veel technologische expertise voor nodig is. Zo niet, worden doelstellingen gebaseerd op assumpties die de technologie niet kan waarmaken. Kijk maar naar beloftes die de nieuwe technologie doet, maar uiteindelijk toch de business doelstellingen niet kan behalen.

Volgens onderzoek van Deloitte, gelooft 87% van de bedrijven dat hun industrie gedisrupteerd gaat worden door het digitale tijdperk. Slechts 44% ervan is hierop voorbereid.

Als onafhankelijke partij helpen wij graag met het uitwerken van een heldere digitale strategie. Waarbij we alle kennis en kunde van je medewerkers meenemen.

89%

Board Directors vindt digitaliseren nodig voor groei

65%

haalt z’n business doelstellingen niet

40%

kijkt enkel naar Artificiële Intelligentie voor innovatie

87%

Gelooft dat digitalisering hun industrie zal disrupteren

Hoe pakken wij jouw digitale strategie aan?

Bij Digitale Strategen geloven we in het belang van een goed doordachte digitale strategie. Onze aanpak is gebaseerd op onze kennis,  jarenlange ervaring en best practices in de industrie. Wij vertalen een heldere bedrijfsstrategie naar een digitale roadmap, met alle requirements die relevant zijn voor jouw organisatie en sector.

Bepalen van digitale strategie

Door inzichten te verwerven in de bedrijfsstrategie ontwikkelen wij een digitale roadmap. Deze strategie zorgt ervoor dat jij je bedrijfsdoelstellingen vlotter bereikt.

Prioriteiten

Het stellen van de juiste prioriteiten voor de uitvoering van een digitale strategie is cruciaal. We maken de afweging tussen het plukken van laaghangend fruit en het uitvoeren van een impactvol project. Daarnaast houden we rekening met de technische complexiteit.

Technische vertaling

Door intensief samen te werken met key figuren binnen jouw organisatie, stellen we de waarom-vragen op en zoeken we beweegredenen van digitale transformatie. Zo kunnen wij een technische vertaling maken die jij helder naar je medewerkers kan overbrengen.

Inzichten

Digitaliseren gaat gepaard met het verzamelen van een grote hoeveelheid data. Door het correct opvolgen en interpreteren van deze gegevens worden inzichten duidelijk die de verdere strategie van je organisatie kunnen beïnvloeden.

strategie en projecten

Project voor Atelier Souffriau

Nieuwe inzichten in de business dankzij de onderzoeksfase

“Dankzij de onderzoeksfase kwamen we samen met Digitale Strategen tot de vaststelling dat we prioriteit moeten geven aan een ander project, omdat daar veel meer potentieel rendement in zit.”

Enige tijd geleden kwam ons sales team voor het eerst in contact met Atelier Souffriau, een ambachtelijke beenhouwerij die haar producten in Delhaize-vestigingen verkoopt. Zij waren op zoek naar een geschikte partner die een bestellingsportaal voor hen kon ontwikkelen en hen bovendien ook kon adviseren over de functies die de applicatie nodig zou hebben.

Het onderzoek binnen de organisatie bracht echter andere inzichten en uitdagingen aan het licht die een hoger rendement hadden. Daarom zijn we ook gepivoteerd in de digitale strategie.

Atelier Souffriau

Waar wij voor staan

Digitale Strategen zoekt samen met jou naar jouw digitale uitdagingen die het verschil gaan maken. Ook zijn wij graag dé partner voor de implementaties van jouw digitale oplossing. Ons doel ligt in het verbeteren van het innovatievermogen van jouw organisatie en hiervoor geven wij deskundig en duidelijk advies.

 • Ervaring en expertise
  Onze consultants hebben jarenlange ervaring in digitale strategie en transformatie. Zij begrijpen de uitdagingen waar jouw organisatie mee te maken heeft en tekenen bewezen strategieën uit om jouw succes te garanderen. 
 • Resultaatgericht
  Onze focus ligt op het behalen van meetbare resultaten. We stellen KPI’s vast en monitoren voortdurend de voortgang om ervoor te zorgen dat jouw digitale strategie de gewenste impact heeft. 
 • Langdurige samenwerking
  We ondersteunen jou gedurende het hele traject van digitale transformatie. Onze samenwerking gaat ook verder na de implementatie van de strategie. Wij blijven beschikbaar voor ondersteuning en optimalisatie. 
 • Op maat
  We zorgen voor begeleiding op maat in de vorm van opleiding, advies of algemene projectbegeleiding. Wij helpen bedrijven om te leren digitaliseren, maar maken onze handen graag vuil met concrete acties en opvolging.

Interesse in hoe andere trends jouw groei kunnen vergroten?

Vanuit onze ervaring delen we ook graag onze inzichten over emerging trends en de impact die deze op jullie organisatie kunnen hebben. Gaat Artificiële Intelligentie en Machine Learning daadwerkelijk elke job overnemen? Hoe zit het nu eigenlijk met Big Data? Wat bereiken we met blockchain en decentralisatie? Heeft de Metaverse na Covid-19 invloed op hoe we op de werkvloer met elkaar communiceren?

Geef je interesse gerust aan tijdens het digitale traject dat we samen afleggen en we enthousiasmeren je graag een keer over een van deze topics.

strategie en projecten