Proces

Wij optimaliseren bedrijfsprocessen met technologie

Het analyseren, optimaliseren en implementeren van verandering heeft veel impact op een organisatie. Een heldere digitale strategie, betrokken mensen en diepgaande kennis zorgen voor verbeterde bedrijfsprocessen die leiden tot een succesvolle digitale transformatie.

Waarom bedrijfsprocessen digitaliseren?

In een onderzoek van McKinsey naar the next gen operating model wordt duidelijk dat het digitaliseren van processen niet zonder slag of stoot gebeurt. In de verzekeringssector bijvoorbeeld had 99.6% van de organisaties moeite met het digitaliseren van bedrijfsprocessen, maar was 80% er wel van overtuigd dat ze digitale capaciteiten nodig hebben.

Bij Gartner spreken ze zelfs over hoe cruciaal Business Process Management is om het falen van een business transformatie te voorkomen. Ze praten vooral over een adaptieve organisatie voor meer weerbaarheid.

De meeste processen kunnen tussen 50% en 60% efficiënter verlopen in doorlooptijd waardoor de return on investment cijfers zich meestal in de honderdtallen bevinden.

Beide onderzoekbureaus spreken van het belang om te identificeren wat het core proces is die organisaties onderscheiden van hun concurrenten. Slechts 25% (de marktleiders) houdt zich hiermee bezig.

99.6%

Van de organisaties ondervindt problemen met digitalisering

50-60%

Reductie in doorlooptijd van een proces

80%

Van de organisaties ziet de noodzaak van digitalisering

+300%

Return on investment bij het digitaliseren van de juiste processen

Hoe pakken wij dit aan?

Core Domain Mapping

Aan de hand van Core Domain Charts gaan we aan de slag om de domeinen te identificeren waar de return on investment het grootst is en dus de meeste focus verreist.

Business Process Analyse

We analyseren de processen, standaardiseren ze en werken een helder plan uit om deze deels of volledig te digitaliseren. Hierbij houden we uiteraard rekening met onze andere domeinen. Bij een procesanalyse brengen we alle afhankelijkheden van het proces in kaart om een oplossing te bieden door de hele organisatie heen.

Uitrollen

Graag helpen we met het uitwerken van een plan om de gekozen oplossingen en implementaties ervan uit te rollen door de organisatie heen. Dit gebeurt in verschillende fases zodat het voor je medewerkers behapbaar blijft.

Continuïteit

 

Vanuit een strategische bril kijken we ook naar het proces. We monitoren met andere woorden de continuïteit van de gemaakte investering. Want wie weet, zorgen kleine wijzigingen na oplevering voor een hoger rendement tegen minimale kosten.

Project voor Reuse Trading

Duidelijke scenario’s voor gebruikerstesten

“Samen met digitale strategen komen we tot de juiste scenario’s om potentiële oplossingen grondig te kunnen valideren.”

Tijdens hun zoektocht naar een oplossing voor hun digitale uitdagingen kwam Reuse Trading, een sterk groeiende speler in de trading sector, met ons in contact. Zij waren op zoek naar een geschikte partner die hen kon ondersteunen om een nieuw ERP systeem te kiezen en te implementeren.

Tijdens de onderzoeksfase werkten we aan een digitale strategie die de focus legt op het verbeteren van de operationele efficiëntie. De daarop volgende ontwerpfase bracht alle processen in kaart om tot een duidelijke “to-be” beschrijving te komen. Hieruit creëren we scenario’s waarmee we kunnen valideren of een oplossing voldoet aan hun wensen.

Reuse Trading

Waar wij voor staan

Digitale Strategen zoekt samen met jou naar jouw digitale uitdagingen die het verschil gaan maken. Ook zijn wij graag dé partner voor de implementaties van jouw digitale oplossing. Ons doel ligt in het verbeteren van het innovatievermogen van jouw organisatie en hiervoor geven wij deskundig en duidelijk advies.

 • Ervaring en expertise
  Onze consultants hebben jarenlange ervaring in digitale strategie en transformatie. Zij begrijpen de uitdagingen waar jouw organisatie mee te maken heeft en tekenen bewezen strategieën uit om jouw succes te garanderen. 
 • Resultaatgericht
  Onze focus ligt op het behalen van meetbare resultaten. We stellen KPI’s vast en monitoren voortdurend de voortgang om ervoor te zorgen dat jouw digitale strategie de gewenste impact heeft. 
 • Langdurige samenwerking
  We ondersteunen jou gedurende het hele traject van digitale transformatie. Onze samenwerking gaat ook verder na de implementatie van de strategie. Wij blijven beschikbaar voor ondersteuning en optimalisatie. 
 • Op maat
  We zorgen voor begeleiding op maat in de vorm van opleiding, advies of algemene projectbegeleiding. Wij helpen bedrijven om te leren digitaliseren, maar maken onze handen graag vuil met concrete acties en opvolging.

Interesse in hoe technologie jullie groei kan vergroten?

Vanuit onze ervaring delen we graag onze inzichten over emerging technologies en de impact die deze kunnen hebben op jullie organisatie. Gaat Artificiële Intelligentie en Machine Learning daadwerlijke elke job overnemen? Hoe zit het nu eigenlijk met Big Data? Wat kunnen we bereiken met blockchain en decentralisatie? Heeft de metaverse na Covid-19 invloed op hoe we op de werkvloer met elkaar communiceren?

Aarzel niet om contact op te nemen en wij komen bij jullie langs om over een topic naar keuze te spreken!

strategie en projecten