Kennis

Digitale kennis voor succesvolle trajecten

Een heldere overdracht van digitale kennis en ervaring vormt de basis van elk succesvol transformatietraject. Want het is belangrijk dat alle neuzen binnen je organisatie in dezelfde richting staan.

Digitale Strategen

Waarom is digitale kennis belangrijk?

Technologische expertise is belangrijk om valkuilen zoals vendor lock-in te vermijden. Digitale kennis gaat van opportuniteiten spotten tot het correct onderhouden van gemaakte implementaties.

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat gemiddeld 47% van het IT-budget gespendeerd wordt aan onderhoud en slechts 26% aan innovatie. Het verbeteren van je digitale kennis rond systemen zorgt ervoor dat je deze allocatie kan optimaliseren.

Expertise rond digitalisering in huis halen loont sterk volgens McKinsey. Volgens onderzoek zorgt een Chief Digital Officer alleen al voor 60% meer slaagkans van digitaliseringstrajecten.

Volgens de Global Digital Skills Index van Salesforce blijkt dat 75% van de medewerkers deze digitale skills nodig hebben. Daar komt nog de re-skilling bij die nodig is om in de toekomst competitief te blijven.

Daar blijkt volgens McKinsey dat 30% van de organisatie de infrastructuur niet hebben om strategische skill gaps te bepalen en weg te werken.

47%

Van het IT-budget gaat naar onderhoud

60%

Meer slaagkans voor digitale transformatie met een CDO

75%

Van de werknemers voelt zich niet bekwaam om digitale skills op te bouwen

30%

Van de organisaties missen de infrastructuur om werknemers op te leiden

Hoe pakken wij het aan?

Onze mensen staan klaar om jou en je medewerkers te helpen door hun kennis te delen. Wij werken graag samen om je organisatie beter te leren kennen, te leren digitaliseren en de juiste keuzes te leren maken op vlak van digitale strategie en technologische oplossingen.

De juiste partner kiezen

Op zoek naar een softwarepakket of een IT-integrator? Wij maken samen met jou een evaluatie van de voor- en nadelen van elke partij. Onafhankelijk advies is veel waard om de exacte waarde uit de verschillende proposities te halen.

Leren digitaliseren

Onze mensen geven opleiding op maat rond verschillende topics rond digitalisering. We vertalen technologisch complexe topics naar begrijpbare business cases, workshops en awareness sessies.

Architectuur

Onafhankelijk van welke gekozen oplossing stellen onze mensen een architecturaal plaatje en technisch plan op. Dat is nodig om op zoek te kunnen gaan naar de juiste partner. Het technisch ontwerp zorgt ervoor dat er meer informatie beschikbaar is om voorstellen beter te vergelijken.

Project Management

Onze project managers zijn experts in het managen van digitale implementaties. Aan de hand van de Agile-methodiek ondersteunen we onze transparante communicatie naar budget, forecasting en feedback toe.

Project voor Reuse Trading

Succesvol digitaliseren met de juiste kennis

“Met Digitale Strategen brengen we de noodzakelijke digitale inzichten aan boord van onze organisatie.”

Tijdens hun zoektocht naar een oplossing voor hun digitale uitdagingen kwam Reuse Trading, een sterk groeiende speler in de trading sector, met ons in contact. Zij waren op zoek naar een geschikte partner die hen de kennis kon brengen om succesvol met digitalisatie aan de slag te gaan.

Tijdens de onderzoeksfase werkten we aan een digitale strategie die de focus legt op het verbeteren van de operationele efficiëntie. In de daarop volgende ontwerpfase gebruikten we onze ervaring om een methodiek te introduceren die alle processen in kaart brengt. Daarnaast kunnen we door onze technische inzichten ook op dit domein verschillende leveranciers valideren.

Waar wij voor staan

Digitale Strategen zoekt samen met jou naar jouw digitale uitdagingen die het verschil gaan maken. Ook zijn wij graag dé partner voor de implementaties van jouw digitale oplossing. Ons doel ligt in het verbeteren van het innovatievermogen van jouw organisatie en hiervoor geven wij deskundig en duidelijk advies.

 • Ervaring en expertise
  Onze consultants hebben jarenlange ervaring in digitale strategie en transformatie. Zij begrijpen de uitdagingen waar jouw organisatie mee te maken heeft en tekenen bewezen strategieën uit om jouw succes te garanderen. 
 • Resultaatgericht
  Onze focus ligt op het behalen van meetbare resultaten. We stellen KPI’s vast en monitoren voortdurend de voortgang om ervoor te zorgen dat jouw digitale strategie de gewenste impact heeft. 
 • Langdurige samenwerking
  We ondersteunen jou gedurende het hele traject van digitale transformatie. Onze samenwerking gaat ook verder na de implementatie van de strategie. Wij blijven beschikbaar voor ondersteuning en optimalisatie. 
 • Op maat
  We zorgen voor begeleiding op maat in de vorm van opleiding, advies of algemene projectbegeleiding. Wij helpen bedrijven om te leren digitaliseren, maar maken onze handen graag vuil met concrete acties en opvolging.

Inspireer jezelf en je medewerkers

Heb je interesse in wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Wil je weten welke sessies interessant kunnen zijn voor je medewerkers? Ben je specifiek op zoek naar een sessie over een bepaald technologisch topic?

Neem dan contact op! Wij geven je graag meer info.

strategie en projecten